专业介绍

当前位置: 首页 >> 人才培养 >> 本科生苑 >> 专业介绍 >> 正文

公共事业管理
2017-07-13  点击:[]

公共事业管理专业

本专业以现代公共管理学为基础,培养能在政府部门、事业单位等公共部门以及各类企业、金融机构从事管理工作的复合型人才。通过本专业学习,将引导学生树立天下为公的使命与责任感;形成良好的国际视野、敏锐的认知能力;养成批判式思维能力和创新能力;建立优秀的知识学习和知识管理能力;掌握优秀的公文写作与口头表达能力、良好的英语沟通技能;具备一定的信息管理技术和数据分析能力,从而成为能适应全球化和知识经济时代竞争与发展的创新与管理型人才。

主要专业课程有:公共管理学;批判式思维;地方公共政策学;公共事业管理导论;公共组织绩效管理;公共管理研究方法;管理经济学(双语);非营利组织管理;智慧城市建设与公共管理创新等。

本专业文理科学生兼招。

Pulic Utilities Management

This major is based on modern public administration. We focus on developing interdisciplinary talent whom could engage in the management of government departments, public institutions and other public sectors as well as various enterprises and financial institutions. Through the study of this major, student will be guided to establish the mission and responsibility of the public. They will form international vision and promote their cognitive ability, critical thinking ability and innovation ability. They could develop various skills including knowledge management, writing and oral presentation, English communication, information management technology, and data analysis. These abilities and skills empower our students' innovation and management talent, and help them to adopt the competition in the era of globalization and knowledge economy.

Major courses include: Public management; Critical thinking; Local public policy; Introduction of Public Utility Administration; Public Sector Performance Management; Public management research methods; Management economics (bilingual); Management of non-profit organizations; Sapiential City construction and public management innovation.